Jak dostat Google Latitude do #WP7


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/14998/radimersky_cz/lukas/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 528

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/14998/radimersky_cz/lukas/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Jako bývalého uživatele mobilního OS Android mě při přechodu na telefon s WP7 děsně štvalo, že jsem přišel o typicky googlí aplikace. Jednu, kterou jsem využíval snad nejvíce, jsem si ale nakonec dopřál. A tou je Google Latitude. Nedá se bohužel používat tak komfortně jako na telefonech s Androidem a i spousta funkcí chybí (například pingnutí uživatelů, checkování atp.) ale hlavní funkce a to zjistit kde kdo z vašich přátel je splňuje. Podíváme se tedy jak na to.

V první řadě je třeba mít účet na Googlu a Latitude používat. Tím se tedy nebudu zabývat. Dalším krokem je přidat si iGoogle Latitude widget do vaší iGoogle stránky. (Pro správnou funkčnost je potřeba mít Google přepnutý do angličtiny). Poté už jen stačí si v mobilu v Internet exploreru vlézt na iGoogle stránku. V průběhu prvního načítání stránky se IE zeptá, zda chcete sdílet polohu, tuto možnost potvrďte, je nutná pro správnou funkčnost Latitude – aby se o vás vědělo kde jste). Pokud máte v Latitude přidané nějaké přátele tak si nyní můžete zobrazit jejich polohu přepínáním šipkami pod mapou. Pro komfortnější použití je zde možnost připnutí dlaždice s Latitude na hlavní obrazovku, toho dosahneme tak, že v menu prohlížeče vybereme volbu Pin to start.

Vaše poloha se nyní aktualizuje po otevření buď iGoogle stránky a nebo tapnutí na vytvořenou dlaždici z hlavního menu telefonu. Automatická aktualizace bohužel nefunguje.