Minikamera v klíčence – spycam


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/14998/radimersky_cz/lukas/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 528

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/14998/radimersky_cz/lukas/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Dnes mi konečně přišla toužebně očekávaná mikrokamerka z Hong-Kongského e-shopu dealextreme.com. Proč říkám konečně? Inu oproti jiným objednaným věcem šla poštou nějak záhadně dlouho. Ale nevadí, dorazila, je plnně funkční a tak se na ni pojďme podívat.

Kamerka přišla v pěkné krabičce, uložená v plastovém pytlíčku v pěnovém krytu. Další příslušenství v krabičce byl propojovací mini-USB kablík a návod. Návod je z jedné strany zřejmě čínsky a z druhé strany horko těžko pochopitelnou angličtinou.

Na krabičce a stejně tak i v návodu jsou uvedeny tyto parametry:

video format: avi
image format: 720 x 480
camera format 1280 x 1024
battery: 280 mAh 3,7V

Se vším až na kapacitu baterie musím souhlasit, kamera opravdu produkuje video ve formátu avi s rozlišením 720 x 480 a obrázky fotí s rozlišením 1280 x 1024. Oproti parametrům na stránce kde sem ji kupoval však nesouhlasí rozměr fotografií – původně je udáván 1280 x 960. Tento model kamerky je vybaven tzv. TranshFlash čtečkou karet, tzn. nahrává na microSD karty. V oficiální specifikaci se hovoří o podpoře až 8GB microSDHC, nicméně já jsem nezaznamenal žádný problém ani při použití 16GB microSDHC karty.

Proč nesouhlasím s udávanou kapacitou baterie? Inu v galerii níže je možné si povšimnout, že po rozebrání minikamerky na mne vykoukla baterka, na níž bylo napsáno že disponuje kapacitou pouze 160 mAh, čemuž věřím spíše. Uvidíme jak to bude s výdrží, jelikož mám kamerku první den, tak jsem ji ještě na výdrž baterie nestihl řádně otestovat. Jakmile se tak stane, budu o tom informovat.

Tuto minikamerku plánuji implementovat do nějakého R/C autíčka, se kterými v poslední době s mým bráchou laborujeme, můžete se tedy těšit na zajímavá videa z prostředí R/C offroad rally.

Níže si můžete prohlédnout fotogalerii která vás blíže seznámí s rozměry a stavbou kamerky:

Ještě dodám, že tuto spycam je možné objednat na již zmíněném e-shopu dealextreme.com a to konkrétně na této adrese.