Cesta Steva Jobse – minirecenze audioknihy od @audioteka


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/14998/radimersky_cz/lukas/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 528

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/www/14998/radimersky_cz/lukas/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Audiokniha „Cesta Steva Jobse“ je namluvená známým českým hercem Pavlem Rímským, jehož hlas samozřejmě známe především díky filmům se Sylvesterem Stallonem – právě jej dabuje Pavel Rímský. Jeho hlas se poslouchá vcelku příjemně, občas ale posluchač může narazit na momenty, které celkový dojem trochu kazí. Jsou to například chvíle, kdy mistr Rímský vyslovuje s dosti zvláštním přízvukem anglická slova, jako jsou názvy amerických společností, produktů a podobně. Namátkou třeba Windows jako „uindouez“. V těchto chvílích vypravování mírně ztrácí na uvěřitelnosti.

Kniha samotná bývá prezentována jako návod k pochopení toho, jak se Steve Jobs stal úspěšným. S tímto výkladem bohužel nemohu souhlasit, obsahem knihy jsou jednotlivé nestrukturované vzpomínky pana Elliota a skutečně nemám pocit, že by to byla vhodná forma pro ty, kteří se touží stát stejně úspěšnými jako byl Steve.

Jednotlivé kapitoly audioknihy jsou v tomto případě odděleny pouze přečtením nadpisu, žádný zvukový signál nebo předěl neočekávejte. Kapitoly samy o sobě jsou ještě zvláštním způsobem uvnitř členěny zřejmě podnadpisy, taktéž jen čtenými. V některých částech pan vypravěč vcelku silně pospíchá a informace jím čtené lze opravdu ztěžka vstřebávat, v jiných částech knihy jsem měl pocit, že pan Rímský je dosti unaven.

Pro ty, kteří měli možnost poslouchat nebo číst životopis Steva Jobse tato audiokniha nebude výrazným rozšířením znalostí o Stevovi. Vy z vás, kteří jste knihu Steve Jobs neslyšeli nebo nečetli pak sahněte raději spíše po ní.

Děkuji Audiotéce za možnost recenzovat audioknihu Cesta Steva Jobse.

Cesta Steva Jobse

Cesta Steva Jobse